Wat betekent de kleur van je roos?
/
/
Wat betekent de kleur van je roos?

Wat betekent de kleur van je roos?

Rood, geel, oranje, roze rozen zijn eigenlijk altijd wel leuk wanneer je deze krijgt. Maar wist je dat de kleur van een roos een betekenis heeft?

Rood

Rode rozen staan voor ware liefde, vriendschap en trouw ook betekent het schoonheid en perfectie. Wanneer je dus een rode roos of misschien wel een hele bos van iemand cadeau krijgt betekent dit dat diegene van je houdt.

Roze

De kleur roze is lief en zacht en heeft ook verschillende betekenissen. Bewondering, geluk, elegantie dankbaarheid, vreugde en sierlijkheid.

Geel

Van deze vrolijke heldere kleur mag je wel verwachten dat ze warmte, vreugde en vrolijkheid geven. De gele roos is dus de perfecte bloem om je vriendschap te uiten. Je kunt ze ook aan iemand geven om diegene op te vrolijken.

Bordeaux

De kleur Bordeaux is geschikt voor begrafenissen, de kleur straalt namelijk rouw en verdriet uit.

Wit

De witte roos staat voor zuiver en puurheid. Het is  dus ook geen verrassing dat witte rozen de onschuld vertegenwoordigen. Je kunt ze aan iemand geven wanneer je sorry wilt zeggen, maar ze staan ook voor vergeving. Ook zie je witte rozen vaak op bruiloft langskomen, ze staan namelijk symbool voor een nieuw begin.

Oranje

De kleur Oranje staat voor verlangen en passie. Wanneer je dus een bos met oranje rozen krijgt van je partner hoeft die niet veel te zeggen en weet je al snel hoe laat het is.

Blauw

Intriges en mysterie daar staat blauw voor, wanneer je dus een blauwe roos krijgt verklaart iemand zijn liefde aan jou

Perzik

Als je iemand wilt bedanken dan is de perzik de perfecte roos om te geven. Het staat voor dankbaarheid en waardering.

Lavendel

Op de eerste of een tweede date? Neem dan een Bos lavendel kleurige rozen mee, je geeft hiermee aan dat de liefde, liefde op het eerste gezicht is.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.