Met deze tips blijven je bloemen langer mooi
/
/
Met deze tips blijven je bloemen langer mooi

Met deze tips blijven je bloemen langer mooi

Als je een mooi boeket bloemen hebt gekocht dan wil je daar natuurlijk ook zo lang mogelijk van kunnen genieten. Hoe gaat dat lukken? Met deze tips blijven je bloemen zo lang mogelijk mooi.

Koop een goed en vers boeket
Je kunt het langst genieten van bloemen die goed vers zijn. Kies voor een boeket of bos waarbij een groot deel van de knoppen net open gaat.

Zet de bloemen direct in een vaas
Het is belangrijk om de bloemen bij thuiskomst het liefst direct in een vaas te zetten. Deze vaas moet ook goed schoon zijn. Na gebruik van een vaas kun je deze het beste goed schoonmaken met schoonmaakmiddel of chloor. Alleen afspoelen met water is niet voldoende. Dan blijven er bacteriën achter die een nieuwe bos bloemen kunnen aantasten.
Gebruik geen koud water
Het beste is om lauw water te gebruiken. Pas op dat het ook weer niet te warm is.

De juiste vaas
Je kunt het beste een vaas van glas, porselein of steen gebruiken. Metalen vazen kunnen oxideren en dan wordt de zuurgraad van het water te hoog.

De juiste voeding
Vraag aan de bloemist om de juiste voeding. Elke bos bloemen moet anders behandeld worden. Als je een klein beetje frisdrank aan het water toevoegt dan blijven de bloemen langer mooi.

Onderste bladeren verwijderen
Laat de onderste bladeren niet in het water hangen. De bacteriën van deze bladeren kunnen het water en de bloemen besmetten.

Schuin afsnijden
Gebruik een scherp mes om de bloemen schuin af te snijden. Bij gebruik van een schaar worden de stelen dicht geknepen. Dan krijgt de bloem geen water meer. Altijd schuin afsnijden. Als de steel wat korter wordt afgesneden dan kan de bloem gemakkelijker water opnemen.

Geschikte plaats
Bloemen kunnen niet tegen veel warmte of tocht. Ververs ook regelmatig het water.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.