Alles over de tulp
/
/
Alles over de tulp

Alles over de tulp

De tulp, dit is waarschijnlijk de meest bekende bloem van heel Nederland. Een prachtig tulpen boeket zorgt voor lente in huis, maar er is nog meer te vertellen over de tulp, wat zijn de kenmerken en wat is herkomst? Wij zoeken dit voor jou uit
Kenmerken
De tulp is er in bijna alle kleuren geel, rood, oranje, rood, groen, paars en zelfs in het wit. Maar het wordt nog veel leuker we hebben zelfs soorten tulpen die meerdere kleuren hebben. Ook zijn ze te krijgen met enkele, gekartelde of dubbele bloemblaadjes. We hebben zelfs lelie tulpen. De tulpen over het algemeen te krijgen vanaf januari tot en met april.
Herkomst
Denk je aan Holland dan denk je aan de tulp. Maar wist je dat dit niet het geval is, deze Hollandse tulp onze trots komt namelijk oorspronkelijk uit Turkije! De sultans droegen een tulp op hun tulband, de bloem kreeg daarom daar de naam tulipan
Symboliek
Zoals we al zeiden zijn de tulpen beschikbaar in meerdere kleuren en elke kleur heeft dan ook weer zijn eigen betekenis:
● Rood staat voor liefde
● Geel staat voor vrolijkheid
● Wit is wanneer je vraagt om vergeving of zelf iemand vergeeft
● Verschillende kleuren staan voor elegantie
Naamgeving van de tulp
Er zijn meerdere soorten tulpen en deze hebben allemaal een eigen naam. Er zijn veel beroemdheden die een tulp hebben met hun naam. De bloem krijgt een naam nadat het gedoopt wordt. De tulp is klaar voor de doop wanneer er een periode van 10 tot 15 jaar verstreken is voor de ontwikkeling van de soort.
Soorten tulpen
Zoals we al zeiden, zijn er veel soorten tulpen. Er zijn enkele en dubbele, net zoals dat ook bij de Margriet voorkomt. Er zijn ook soorten die vroeg in het seizoen bloeien of juist laat, dit heeft dan weer het voordeel dat je ook van maart tot en met mei nog kan genieten van deze bloem.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.